KREATYNINA (JAFFE)
Kreatynina jest produktem zachodzącej w mięśniach szkieletowych nieenzymatycznej dehydratacji kreatyny. Ilość powstającej i wydalanej przez nerki kreatyniny jest proporcjonalna do masy mięśniowej i zazwyczaj jest wyższa u mężczyzn niż u kobiet. Dzienna produkcja kreatyniny utrzymuje się na niemal stałym poziomie, z wyjątkiem rozległego uszkodzenia mięśni w wyniku wypadku lub choroby degeneracyjnej mięśni. Poziom kreatyniny we krwi i w moczu zależy od filtracji kłębuszkowej, wobec czego klirens kreatyniny jest doskonałym wskaźnikiem funkcji nerek.
Specyfikacja
|
Metoda |
modyfikacja metody Jaffé’go, bez odbiałczania |
|
Materiał badany |
surowica, osocze, mocz |
|
Zakres pomiarowy |
0,32-37 mg/dl |
|
Temperatura przechowywania(1) |
15-25°C |
(1) Aby zapewnić prawidłowe przechowywanie, należy przestrzegać zalecanego zakresu temperatur podanego na etykiecie. Szczegółowe informacje znajdują się w instrukcji użycia.
Transportować i przechowywać w kontrolowanej temperaturze, zgodnie z etykietą produktu. Odchylenia od wymaganych warunków mogą wpłynąć na jakość odczynnika.
Linie odczynnikowe
Linia Otwarta
Liquick Cor-CREATININE 30
Liquick Cor-CREATININE 60
Liquick Cor-CREATININE 120
Powiązane odczynniki
Specyfikacja została opracowana na podstawie danych uzyskanych na wybranych analizatorach. Przed przystąpieniem do wykonywania oznaczeń należy zapoznać się z instrukcją użycia odczynnika oraz instrukcją obsługi lub instrukcją serwisową aparatu.
Zamów ten produkt
Skontaktuj się z Regionalnym Koordynatorem Sprzedaży w Twoim regionie w celu uzyskania szczegółowych informacji. Jeśli masz jakieś pytania, kliknij poniższy przycisk i wypełnij formularz. Skontaktujemy się z Tobą jak najszybciej.