KWAS MOCZOWY
Kwas moczowy jest końcowym produktem metabolizmu puryn. Podwyższone stężenie kwasu moczowego (hiperurykemia) jest zwykle spowodowane dną moczanową, białaczką, cukrzycą, nadczynnością tarczycy, niewydolnością nerek, kamicą nerkową, zatruciem ciążowym, zwiększonym spożyciem puryn w diecie. Stężenie kwasu moczowego w surowicy i moczu zależy od przesączania kłębuszkowego, dlatego jest wykorzystywane do monitorowania czynności nerek.
Specyfikacja
|
Metoda |
kolorymetryczna, eznymatyczna z urikazą i oksydazą askorbinianową |
|
Materiał |
surowica, osocze, mocz |
|
Zakres pomiarowy |
0,15- 43 mg/dl |
|
Temperatura przechowywania(1) |
2-8°C |
(1) Aby zapewnić prawidłowe przechowywanie, należy przestrzegać zalecanego zakresu temperatur podanego na etykiecie. Szczegółowe informacje znajdują się w instrukcji użycia.
Transportować i przechowywać w kontrolowanej temperaturze, zgodnie z etykietą produktu. Odchylenia od wymaganych warunków mogą wpłynąć na jakość odczynnika.
Linie odczynnikowe
Linia Otwarta
Liquick Cor-UA 30
Liquick Cor-UA 60
Liquick Cor-UA 120ACCENT-200
ACCENT-300
A-400
A-800
Powiązane odczynniki
A-800 UA
ACCENT-200 UA
ACCENT-300 UA
LIQUICK COR-UA
Specyfikacja została opracowana na podstawie danych uzyskanych na wybranych analizatorach. Przed przystąpieniem do wykonywania oznaczeń należy zapoznać się z instrukcją użycia odczynnika oraz instrukcją obsługi lub instrukcją serwisową aparatu.
Zamów ten produkt
Skontaktuj się z Regionalnym Koordynatorem Sprzedaży w Twoim regionie w celu uzyskania szczegółowych informacji. Jeśli masz jakieś pytania, kliknij poniższy przycisk i wypełnij formularz. Skontaktujemy się z Tobą jak najszybciej.