MLECZANY
Mleczany powstają w cyklu kwasu mlekowego, głównie w mięśniach szkieletowych w wyniku beztlenowej przemiany glukozy. Oznaczenie mleczanów jest często wykonywane razem z oznaczeniem pirogronianu. Wykorzystywane jest ono w diagnozowaniu kwasicy mleczanowej spowodowanej m.in. obniżonym natlenieniem tkanki, niedoborami enzymatycznymi, cukrzycą, chorobami nerek i wątroby.
Specyfikacja
|
Metoda |
enzymatyczna, kolorymetryczna |
|
Materiał badany |
osocze |
|
Zakres pomiarowy |
1,40-139 mg/dl |
|
Temperatura przechowywania(1) |
2-8°C |
(1) Aby zapewnić prawidłowe przechowywanie, należy przestrzegać zalecanego zakresu temperatur podanego na etykiecie. Szczegółowe informacje znajdują się w instrukcji użycia.
Transportować i przechowywać w kontrolowanej temperaturze, zgodnie z etykietą produktu. Odchylenia od wymaganych warunków mogą wpłynąć na jakość odczynnika.
Linie odczynnikowe
Linia Otwarta
Liquick Cor-LACTATE 30
Liquick Cor-LACTATE 60
Liquick Cor-LACTATE 120ACCENT-200
ACCENT-300
A-400
A-800
Powiązane odczynniki
A-800 LACTATE
ACCENT-200 LACTATE
ACCENT-300 LACTATE
LIQUICK COR-LACTATE
Specyfikacja została opracowana na podstawie danych uzyskanych na wybranych analizatorach. Przed przystąpieniem do wykonywania oznaczeń należy zapoznać się z instrukcją użycia odczynnika oraz instrukcją obsługi lub instrukcją serwisową aparatu.
Zamów ten produkt
Skontaktuj się z Regionalnym Koordynatorem Sprzedaży w Twoim regionie w celu uzyskania szczegółowych informacji. Jeśli masz jakieś pytania, kliknij poniższy przycisk i wypełnij formularz. Skontaktujemy się z Tobą jak najszybciej.